zaterdag 9 juni 2012

De toren van Pisa

Het is best wel al een hele tijd geleden dat ik koekjes bakte van de toren van Pisa en de foto aan Tias toonde, maar plots gebeurt er iets in zijn geheugen en gaat hij trots met een tekening naar zijn juf:
'Ik heb 'pizza van toren' getekend.


Mijn kindjes voelen dat de vakantie eraan komt en dat betekent ook 'Italië'. Luna begint spontaan Italiaans tegen haar opa te praten (Het is te zeggen, de kleine zinnetjes die ze kent.) "Buongiorno nonno Freddy." En die verstaat er niets van :-).
Ze wil ook dolgraag gaan vissen in het meer. (?!)
Tias denkt dat zijn vriendjes naar Italië komen om zijn verjaardag te vieren. Hij weet dat hij jarig is als we in Italië zijn.
Morgenavond beginnen we alvast met een klein Italiaans getint buffetje vlak voor de eerste EK-match van Italië. Ik ga niet beloven dat ik die match ga uitkijken. De kinderen mogen naar de eerste helft kijken en dan is het bedtijd. Enkel als Italië de finale speelt, beloof ik de match uit te kijken, zelfs al is het dan mijn verjaardag.

zondag 3 juni 2012

Watermeloenjurkje


Luna's nieuwste kleedje. Ik vond het van bij het begin een superleuk stofje, al die watermeloenen. Ik vond het bij Bambiblauw (link staat rechts op deze blog), net als het patroon.