vrijdag 4 januari 2013

kersttaart


En plots kwam de vraag. Mijn mama die dochter is van een patisseriebakker stelt daardoor wel eens 'hoge' eisen taartgewijs, maar plots vroeg ze of ik de taart voor kerst wilde bakken. Nochtans vindt ze dat bij Kerst zeker een bûche hoort en bij Nieuwjaar een hartentaart. Ik had echter geen inspiratie voor een bûche, dus werd het een ander kerstsymbool.
Eerst de koekjes bakken:

Voor de feestdagen

Tias zijn dinohemd en dinobroek was op tijd klaar voor de feestdagen. 


Voor Luna maakte ik een rokje.

De nichtjes Noor en Aure kregen op Nieuwjaar een nieuw slaapkleedje. Luna kreeg hetzelfde de dag voordien. 


En voor Tias was er deze piratenpyjama. Er is dus veel genaaid in de kerstvakantie. 


Sinterklaas en Zwarte Piet

Luna en Tias hebben het witte tekenbord herontdekt.

Tekeningen van Luna:

















Tekeningen van Tias:


Jaarboek

Het jaarboek en het verjaardagscadeau voor mijn papa. Toen ik dit boek begin dit schooljaar zag liggen als voorbeeld bij Akke-Fietje, was ik meteen verkocht, maar ik stelde me ook wel de vraag: 'Wat ga ik daarmee doen?'. Ik vond het papier wel bij mijn vader passen, maar ik heb niet zoveel foto's van mijn papa. Ik besloot om toch in te schrijven voor de workshop en ik zou wel zien wat ermee deed. Tijdens de lange rit naar huis, was ik Joyce al aan het bestoken met allerlei ideeën en ja, het werd voor mijn papa. Ik zou het kunnen maken en dan elke maand van het komende jaar foto's maken om erin te plakken. Nog later tijdens de rit (Joyce was al thuis en ik zat alleen in de auto) werd er opnieuw aan de plannen gesleuteld. Als ik dat boek nog een jaar moet laten liggen raakt het niet af. Mezelf een deadline stellen en meteen afwerken: 26 december 2012 en foto's gebruiken van het voorbije jaar. Ik was wel blij dat het jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsetentje op het einde van de kerstvakantie viel, zodat ik wat extra tijd had om het af te werken. Ik vroeg aan mijn broer Freek om wat foto's door te sturen van het voorbije jaar en hij en Els staken er elk nog een extra verjaardagscadeau bij. Aan mijn vader vroeg ik ook om foto's door te sturen die hij mooi vond en waar hij bijzondere herinneringen aan had. Zelf heb ik ook enige tijd doorgebracht aan mijn laptop om foto's te selecteren en dan nog eens opnieuw te selecteren. De kindjes maakten nog een paar kaartjes voor erbij en ik heb ook wat foto's gemaakt van hun bijzondere tekeningen, zoals de Chinese Sinterklaas en Zwarte Piet. Freek en ik schreven ook nog een paar kaartjes en briefjes en op die manier werd het een volwaardig jaarboek met een samensmelting van herinneringen. Het beste, mooiste, leukste en interessantste jaaroverzicht :-), veel beter dan alle overzichten die de afgelopen weken op ons afkwamen ;-). Tja, het is dan ook het meest persoonlijke. 
Een aantal foto's van de 'vulling' vinden jullie hier. Voor wie het boek zonder foto's wil zien, dus dat wat me van bij het begin zo aansprak, dat is op de blog van Akke-Fietje te zien op de vierde, vijfde en zesde foto. 








En wat ben ik supertrots op mezelf dat ik eindelijk nog eens een volwaardig project heb afgewerkt.