donderdag 7 november 2013

Een jarige juf en paddenstoelenkindjes.

Vorige zondag was Luna's juf jarig. Als we vooraf weten wanneer de klasjuf jarig is, proberen we ook aan een cadeautje te denken. We wisten het dus, doordat het in Luna's vriendenboekje stond. Er stond ook bij dat een krokodil haar lievelingsdier is. Ik hoop dat het klopt, want ze kreeg een krokodil.
Luna bepaalde het kleurtje en schilderde het doosje en mama prutste de krokodil in elkaar, want dat was moeilijker dan gedacht.

[Zucht.] Mijn voeten werken terug tegen, het is te zeggen mijn linker voet. Peesontsteking en dan zei de dokter "relatief rusten". Relatief rusten is eigenlijk gewoon rusten, want relatief is relatief. Dat merk ik nu ook nog, want ik mag nog niet naar mijn klasjes en mijn leerlingen, helaas. Zitten, zitten en zo weinig mogelijk stappen. Kinesitherapie en 3x ijs opleggen per dag. 
Gelukkig is het mijn linker voet en niet mijn rechtse, zodat ik toch nog op de pedaal van mijn naaimachine kan duwen en ik ook een beetje kan naaien. 
De paddenstoelenstof kocht ik vorige herfst bij De Stoffenkamer, nadat ik de donkerblauwe versie op het stoffenspektakel was tegengekomen. De lichtblauwe was er wel in babyroy, maar ik wilde tricot voor dit tuniekje. Het model komt uit een oudere Ottobre, maar het was even sukkelen, omdat het heel vreemd was uitgelegd. Ik deed bijna alles thuis tijdens de vakantie op een klein beetje hulp na. Met wat ik over had, maakte ik nog een T-shirt voor Tias. 



Volgende week wil ik terug in mijn klasjes zijn en ik kijk al enorm uit naar donderdag voor een hele dag ateliers. Creativiteit ten top.