zondag 4 november 2012

Herfstvakantiestiksels

Vorig weekend werkte ik Tias zijn oranje broek af en ik wilde zo snel mogelijk het 'geleerde' opnieuw omzetten in de praktijk. Ik heb eerst Luna's jurkje gemaakt, zoals beloofd, en dat ging vrij snel, omdat het een patroon is dat ik ondertussen al in verschillende kleuren en versies heb gebruikt. Kijk maar hier en hier en op deze foto:


















Van datzelfde gebroken witte stofje maakte ik bijna twee jaar geleden ook nog een kleedje voor mijn jongste nichtje met dezelfde afbeelding als op haar geboortekaartje.

















Dit is het nieuwe kleedje. Het kan zijn dat jullie de stof herkennen, want ik maakte er al eerder een rokje van voor Luna. 

















 Maar goed, ik wilde dus zo snel mogelijk het 'geleerde' opnieuw uitproberen, zodat ik het echt kon en ik de ritsen niet meer hoef te mijden. Het is me ook gelukt. Dit weekend maakte ik een nieuwe broek voor Tias met een eerste stofje van de laatste stoffenspektakelbuit. Het is iets totaal anders dan de oranje broek, enkel en alleen door de stof. Het patroon was bijna volledig hetzelfde, behalve iets smaller en ik heb zakken binnenin gemaakt, i.p.v. erbovenop.


Tram 3

Een taartje voor de 30-jarige zoon van een collega, alweer meer dan een jaar geleden.

Kleuterturnen bij papa

Mijn computer staat vol foto's dus wordt het tijd om nog eens wat foto's door te schuiven naar een externe schijf en ondertussen mijn blog met vergeten creaties bij te vullen.



Een lay-out die ik ook bij Akke-Fietje maakte. Het ontwerp is dan ook van hen.