zondag 29 maart 2015

Maud

Begin dit schooljaar vertelde Cindy me dat ze opnieuw zwanger was. Ik was heel blij voor haar, maar het was een beetje een dubbel gevoel, doordat ik nu veel verder af sta van haar en haar mooie gezinnetje. Ik geef het toe, ik mis hen best wel. Ik vond het wel super dat ze het me persoonlijk heeft verteld.
Via mijn eigen kindjes hoor ik ook wel af en toe hoe het daar gaat en dat ze met dit of met dat mochten helpen, ...
Aangezien ik mijn geboortecadeautjes graag zelf maak, had ik al een stofje uitgekozen, maar toen het geboortekaartje van Maud uiteindelijk toekwam, begon ik te twijfelen. Ik naai tegenwoordig niet zoveel meer, ik was een beetje de draad kwijt ;-), maar uiteindelijk heb ik twee weken geleden de knoop doorgehakt en reed ik richting 'Stoffenkamer' om nieuwe stofjes aan te kopen.
Het is niet omdat ik Cindy, Marnix en hun dochtertjes minder zie dan vroeger dat ik ze minder graag zie en er niet iets echt persoonlijks van kan maken. Voor Aure maakte ik 4 jaar geleden een persoonlijk jurkje voor nieuwjaar met de tekening van haar geboortekaartje. Ik wilde dat nu voor Maud ook doen als geboortegeschenkje en zag het helemaal voor mij: donkergroen, lichtgroene blaadjes en het lieveheersbeestje. Luna en Tias vertelden me dat de twee andere lieveheersbeestjes symbool stonden voor Noor en Aure, de zusjes, dus toen Jan van de Stoffenkamer vertelde dat hij ook knoopjes liggen had, was ik helemaal blij.
Ik had mijn zin om te naaien een beetje teruggevonden en begon er met veel overgave aan. Het uur uit het oog verliezend, maar geen stress en het raakte af.
En niet te vergeten: toch wel heel blij met het resultaat.

Lieve Maud,
Liefdevol gemaakt door Sara.

Mijn interpretatie en creatie van Mauds geboortekaartje.