zaterdag 20 september 2014

Ebens taart

Na de pinguïns mocht ik me gisteren op een girafje 'smijten', het thema van Ebens geboortekaartje en geboortesuiker.




































Nog voor de geboorte had ik mijn vriendin Joyce gevraagd of ik een taart mocht bakken voor de babyborrel. Ik kon er helaas niet bij zijn wegens een eerder geplande scrappende dag in Eindhoven. Ik vond het wel jammer, maar ik zou me misschien ook wel een beetje verloren voelen tussen die massa mensen. Door hart en ziel in de taart te steken, heb ik me toch nuttig gemaakt en ik vond het fijn om te doen. Ik begin Joyce haar smaak ondertussen al een beetje te kennen en ik wilde eenvoud in de taart, maar ook een echte taart voor een baby'tje. Ze is een beetje groot uitgevallen wegens teveel deeg gemaakt, waardoor het een beetje een gok was of ze wel rechtop zou blijven. Tias zei dat hij nog nooit zo'n grote kom deeg had gezien.
Ik heb tot in de late uurtjes gewerkt, maar de taart is echt geworden zoals ik het me had voorgesteld. Toch wel een (bescheiden) trots gevoel.




zondag 14 september 2014

Pinguïns ten top

4 jaar geleden stond er in de Ottobre een babypakje dat een pinguïn voorstelde. Ik vond het zo mooi en zo jammer dat ik toen geen baby'tje meer had dat er nog in paste. Toen besliste ik dat ik het voor mijn vriendin zou maken als ze zwanger was. Tijdens de zwangerschap kwamen er allerlei ideetjes bij. Het pinguïnstofje voor het T-shirtje had ik al liggen, om ooit in combinatie met het pakje te maken.

Het eerste idee en o zo blij en ook wel een beetje trots met / op het resultaat.


Deze pinguïns zijn jullie misschien bekend van het nieuwjaarskaartje, maar het zijn wel degelijk andere, namelijk de familie Lenders en Vervaene in pinguïnvorm.


Een knuffeltje met restjes van het eigenlijke pakje. 


Het tricotstofje dat ik al had liggen en nu eindelijk kon gebruiken. 


Bijhorend broekje. 


En de combinatie. 


Het volledige pakket :-).