zaterdag 18 augustus 2012

Leuke stofjes

Nu ik me op de ritsenzelfstudie wil storten, houdt niets me nog tegen (behalve mijn bureau die moet opgeruimd worden ;-)) om nog meer te maken. Ik ga me wagen aan een rok voor mezelf.


 Tias vond dat het tijd werd dat ik nog eens een broek maakte, dus mocht hij mee naar de stoffenwinkel. Hij koos de kleur voor zijn broek en ik toonde een aantal stoffen waar hij mocht uit kiezen voor een bijpassend T-shirt. 


Laat die rok maar zwieren.

Het leek me leuk om eens een cirkelrol te maken voor Luna. Ze wilde altijd al een rok waar ze echt mee kan zwieren. Dus kochten we een tijdje geleden stof. Ze mocht zelf kiezen en ik had eigenlijk geen idee hoeveel ik nodig had. Voorlopig maar een meter blijkbaar en ik had natuurlijk weer te veel gekocht. Aangezien mijn vriendin Véronique een andere rok wou maken, dacht ik dat het interessant was om met de rest van de stof een tweede rok te maken, hetzelfde model als Véronique. Zo kon ik haar het beste helpen. Helaas, soms raak ik echt niet wijs uit dat boek van Mme Zsazsa en ik vermoed ook dat niet alles klopt, maar het ligt misschien aan mijn onwetendheid. Véronique heeft een mooie rok gemaakt, maar die is helaas te wijd voor haar dochter, maar kan toch nauwelijks over haar heupen. Pas achteraf lees ik in een krantenartikel dat je beter een rits steekt, tenzij je de rok over je hoofd trekt. Begin daar eens mee. Zeker voor een meisje van bijna 10. Ik heb dat nog gedaan, eerlijk gezegd, en het zal wel herkenbaar zijn. Heupen te breed en taillie smal genoeg voor die mooie rok die je ziet hangen. Bij deze heb ik dus beslist dat het dringend tijd wordt dat ik deftig ritsen kan steken. Ik ga aan de zelfstudie!

Maar nu hebben jullie de rokjes nog niet gezien. Ik heb ze gisterenavond nog afgewerkt zodat ze af waren en ik ervan af was.
Luna, schat, laat die rok maar zwieren.







 De cirkelrok met tricotband.
 De klokrok met elastiek.

woensdag 15 augustus 2012

Ik ben jaloers :-)

Ik ga straks een middagje naaien en kletsen bij een vriendin. Ik wilde gisteren al het patroon uittekenen, zodat ik daar vandaag geen tijd moest insteken, maar toen begon het te kriebelen en heb ik verder gewerkt. Het resultaat: Luna heeft een nieuw wikkelrokje erbij en ik ben jaloers. Jaloers op de stof. Zo mooi. Er was enkel een coupon over, net gepast voor een rokje voor haar. Maar ik gun het haar. :-)


juwelen

Afgelopen zaterdag volgde ik een workshop bij Cindy, mijn schoonzus. We maakten een ketting volgens wire wire: heel veel draaien met je draad om alle kraaltjes vast te steken. Dit is het resultaat.

6 jaar geleden maakte ik al eens een ketting bij Pipoos. Kort daarna trok Luna eraan (Ze was toen anderhalf jaar) en sindsdien heb ik ze niet meer hersteld. Ik heb deze week de nieuw aangeleerde techniek toegepast op de oude ketting.

Luna en Tias wilden natuurlijk meedoen. Luna maakte op dezelfde manier ook een ketting en Tias reeg pareltjes voor een armbandje.



Meer info over de workshop: 
https://www.facebook.com/#!/pages/Elfennest/192038460904

gehaakte taart

Tijdens de autorit naar en van Italië haak ik of lees ik als het lukt en ik niet misselijk word. Vorig jaar haakte ik heel veel bloemetjes. Deze keer was de keuze snel gemaakt: een taartje voor Tias. Het moest dus af zijn voor 1 augustus, zijn verjaardag.

Een Italiaanse kabouter

De foto's voor de uitnodiging stonden hier al eerder vermeld. Dit was de taart voor Tias zijn feestje. Biscuit met mascarponeglazuur en verse aardbeien en ananas voor wie ook de smaak wil weten.
Het blauwe puntje op de kaart van Italië toont de plaats aan waar we zaten de onze voorbije vakantie.