zondag 29 september 2013

Een kleine update

Eind september en ik merk dat er nog een tweede zomerupdate moet komen. Zullen we dat maar meteen allemaal in 1 berichtje doen?

Tias was op 1 augustus jarig, maar aangezien we de dag nadien naar Italië vertrokken, werden zijn feestjes met de familie en de vriendjes uitgesteld tot eind augustus. De thema's: piraten voor de vriendjes, net zoals op school eind juni en Lego voor de familie.



Peter droeg zijn steentje letterlijk bij aan het feestje door deze olifant wel 3x te maken, zodat de gasten konden raden hoeveel legoblokjes er werden gebruikt. Nog iemand een gokje? 


Tias maakte samen met mama braambessenconfituur van de bramen die we plukten bij oma en opa in Wachtebeke. De confituur werd ook gebruikt tussen de verschillende lagen van de Legotaart. 


Mijn eerste naaiwerk van het nieuwe schooljaar: een tas voor Knubbe de beer, het zedenleerbeertje dat ik dit jaar gebruik in de eerste graad. Zijn prentenboek, CD en de lesmap zitten erin en als ik de tas mee breng naar school, zal Knubbe een rol spelen tijdens de les. Ik maakte nog eens een boleo die ik dan kan omkeren, zodat ik volgend jaar een koeientas heb. 



Vorig jaar maakte ik voor de geboorte van het zoontje van een collega een T-shirtje. Het baasje wordt volgende week 1 jaar en ik kreeg af en toe eens de vraag of ik nog een T-shirtje wilde maken tegen zijn eerste verjaardag. Zij koos de stof, ik koos de afwerking en de boordstof en maakte het T-shirtje. Normaal doe ik dat niet (met uitzondering van geboortecadeautjes), omdat ik nog zoveel te naaien heb voor mijn eigen kinderen, maar er zijn tegenwoordig zoveel leuke stofjes en sommige zijn mijn eigen prutsen ook al ontgroeid, dus is het altijd leuk om nog eens iets kleins te maken. 
Boris, een gelukkige eerste verjaardag!