zaterdag 6 oktober 2012

lerarendag

Het wordt stilaan een traditie: cadeautjes op lerarendag. De dag na werelddierendag is het de internationale dag ven de leerkracht. Als ik op school aan de leerlingen vraag welke dag het is op 5 oktober, durven ze wel eens dierendag te zeggen. Zij zien ons, leerkrachten misschien zo, maar dan moeten (mogen, want in Klasse stond dat we het woord 'moeten' wat minder MOETEN gebruiken, maar eerder mogen en willen MOGEN gebruiken) ze ons een dagje eerder vieren. Neen, na 3 jaar hetzelfde thema aan te kaarten (uiteraard in telkens verschillende werkvormen :-) ), zijn er toch wel een aantal leerlingen die het zich herinneren. In de klas heb ik het niet echt over de leerkrachten, maar eerder over de leerlingen die soms hele wegen moeten afleggen om op school te geraken of kinderen die geen leerlingen zijn, omdat ze nooit naar school mogen. Meer info hierover is hier te vinden.
Maar goed, dat neemt niet weg dat ook ik het leuk vind om met mijn eigen kindjes hun juffen in de bloemetjes te zetten. De juffen, die elke dag vol goede moed voor / in hun klasjes staan en de kinderen een stapje dichter naar het volwassen zijn brengen. Het wordt dus een traditie dat we eind september / begin oktober cadeautjes maken voor die superjuffen (tja, mijn kindjes hebben geen leraars) en dan hebben we het niet enkel over de klasjuffen, maar ook de turnjuf en zedenleerjuf verdienen een cadeautje. Doordat we zelf in die positie zitten, weten we het natuurlijk beter, maar ik wil het toch nog even zeggen: 'Het is niet omdat de kinderen maar twee uurtjes van de week bij ons zitten, dat we niet even voltijds werken als de klasjuf. Toch? Meer nog, de kinderen komen zes (!) jaar bij ons gedurende twee uurtjes per week als ze dat (on)geluk hebben."
Genoeg getetterd, cadeautjestijd. Nadat ik deze zomer een workshop heb gevolgd en zag hoe goed Luna het ook kon, was de keuze snel gemaakt om voor de juffen een ketting te maken. Ook Tias heeft ijverig meegeholpen. We wisten echter niet of de turnjuf kettingen draagt, dus werd het voor haar een draagtasje met aan elke kant een tekening.

Voor Tias zijn juf:


Voor de turnjuf.
  

















Voor de zedenleerjuf.


Voor Luna's juf.




zondag 30 september 2012

Zachte koeienvlekken

De kinderen in de klas zijn meestal supertrots als ze jarig zijn. Meestal hebben ze dat al kunnen vieren in de eigen klas, maar ook in de zedenleerklas is er een extraatje. Toch zeker voor de kleinsten en als de grotere loebassen willen, mogen ze ook wel eens zacht zitten. Er zijn nu al leerlingen die zeggen dat mijn klas een echte koeienstal is. Echt ongelijk hebben ze niet. In mijn containerklasje in de Boomgaard vermenigvuldigen de vlekjes zich meer en meer :-). Bij deze nog een beetje meer. 


Scrapperdescrap

Waar is de tijd dat ik zo ontzettend veel scrapte? Die is vervangen door redelijk veel naaien. Ik weet het, ik kan niet alles willen, maar als ik zoals gisteren een hele dag met papier heb mogen bezig zijn, dan besef ik pas hoe hard ik het gemist heb. Ik heb nog zoveel onafgewerkte projecten.
Maar gisteren was heerlijk genieten. De werkwijze was nieuw voor me, want ik had nog nooit een workshop 'Albumtrack' gevolgd, maar de resultaten zijn wel leuk. Het is eigenlijk een volledig album maken en dan kon ik eindelijk eens aan Tias zijn 'van crèche-tot-kleuter-album' beginnen. Luna is al lang geen kleuter meer en bij haar zijn de crèche-jaren en het eerste kleuterklasje klaar. Ik ben de rest van de foto's nu ook aan het afdrukken en beloof verbetering. Wanneer? Geen idee. Misschien toch de TV afschaffen? Ik denk dat mijn huisgenoten dat niet graag gaan horen. Ik moet mezelf gewoon wat meer oppeppen en aan mijn tekentafel gaan zitten met een mooi (Italiaans) muziekje op de achtergrond.
Gisteren heb ik foto's van Tias zijn eerste kleuterklas gescrapt, met dank aan juf Astrid voor de levering van de foto's :-). Ik heb nu 5,5 lay-outs mèt foto's, maar de titels, tekstjes en decoraties moeten er nog op. En ja, ik heb heel veel zin om verder te doen, maar vandaag moet ik toch eerst een aantal kussenslopen naaien voor in mijn koeienklasjes. Het zijn de verjaardagskussens voor de leerlingen van de eerste graad. De eerste zijn al jarig geweest, maar krijgen in uitgesteld relais een zacht koeienvlekkenkussen onder hun billen en dat voor de volledige 100 minuten. Een foto vind je hier. Foto's van het scrappen volgen.