dinsdag 9 december 2014

Kerstversiering

De eerste kerst in het appartementje. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn (daar ben ik me van bewust), dus wil ik het in ieder geval graag gezellig maken.
Ik heb zondagavond samen met de kindjes de kerstboom versierd.



















Vorige week hadden we al geknutseld voor de wenskaartjes (nog even geduld voor foto's) en dit weekend heb ik zelf een kerstkrans gemaakt. Ik heb er me enorm goed mee geamuseerd.





zondag 7 december 2014

ICC - Italiaans, Creatief en Cultureel

Ik herinner het me nog goed. De laatste vrijdag van augustus. We hadden vergadering op school. Eerst in de Boomgaard en nadien in de Muze. In de Boomgaard had ik het er over met een collega dat ik wel zin had om 'deel te nemen' aan de #100happydays. Elke dag iets posten dat je gelukkig maakt, er bewust van worden. Ik had tijdens de zomervakantie ook 14 dagen eens een en ander neergeschreven en enkel mooie, positieve dingen die gebeurd waren. Dat had me toen ook al deugd gedaan. Ik wilde met die 100 dagen starten op het moment dat mijn broer naar Zuid-Amerika zou vertrekken: 100 dagen (omdat het mooi klinkt, maar eigenlijk zijn het er 104).
Diezelfde vrijdag was ik enorm zenuwachtig, want ik zou terug op een school komen, waar ik ooit als ouder was en nu dus drie jaar later als leerkracht. Veel te moeilijke en zware geschiedenis om uit de doeken te doen, maar ik werd heel warm ontvangen. Ik had het lastig, dat wel, er kwamen zelfs tranen bij te pas, maar het heeft ook zo deugd gedaan dat ik zag / voelde dat ik welkom was. Er viel een pak van mijn schouders en ik wilde er alles aan doen om die twee uurtjes die ik daar maar zou lesgeven per week zo leuk, aangenaam, leerrijk, ... mogelijk in te vullen.
En toen... nog steeds op die vrijdag gebeurde er toch iets waardoor ik besliste om de 100 happy days al vroeger te starten. Ik was verdrietig, maar ik had er o zo veel nood en behoefte aan om het schooljaar positief te kunnen starten. Op die 100 dagen is er maar 1 dag (of misschien 2 geweest) dat ik het echt moeilijk vond om iets te posten. Gewoon omdat ik echt een moeilijke dag had. Ik heb wel nog moeilijke dagen gehad, dat ga ik niet ontkennen, maar er was altijd wel iets dat me opvrolijkte. Sommige dagen waren zo mooi dat het zelfs moeilijk werd om te kiezen en vooral omdat ik er ook telkens een afbeelding bij wilde hebben.


Maar goed, wat nu? Ik vroeg het me al een tijdje af. Ik had me voor de zomer voorgenomen om mijn Italiaans terug op te nemen en ik heb dat eigenlijk nauwelijks gedaan. Ik ben in november een weekend weg geweest. Ik heb er veel gescrapt en ik had dat eigenlijk ook wel gemist. Ik ga nog steeds naar de naailes, maar ik geraak dit jaar maar niet vooruit. Ik wil ook gewoon eens wat meer een tentoonstelling bezoeken, eens naar de film gaan, ...
Ik dacht eerst aan 100 Italiaanse dagen, maar ik vreesde dat ik dan alle andere leuke zaken (naast mijn schoolwerk) zou verwaarlozen. Stel dat ik 100 dagen met Italiaans zou bezig zijn (of met alles wat met Italië te maken heeft), dan ga ik nadien misschien niets meer willen doen en mijn diploma halen van het 10de jaar is nog steeds mijn doel. Dus maak ik er 100 Italiaanse, creatieve en / of culturele dagen van. Ik ga niet elke keer iets posten. De foto's van mijn #100happydays staan op mijn facebookprofiel, maar ik vermoed dat het ook wel persoonlijker kan / zal worden. Zeker creatieve zaken zijn soms heel persoonlijk en wil ik niet met iedereen delen. Zo heb ik bv. het voorbije jaar 21 gedichtjes geschreven. Het ene al beter dan het andere en eentje voor een collega, een paar voor een vriend, maar uiteindelijk zijn ze geschreven, omdat ik op dat moment emoties kwijt wilde, ze wilde verwoorden en bijna niemand heeft ze gelezen.
Waarom geef ik dan al deze uitleg? Omdat dit toch mijn CREATIEVE duizendpoot is, mijn blog en ik hier vanaf nu wel een ander zal posten onder de rubriek ICC en dat hierbij dus verklaard is. Er zullen hier dus geen 100 dagen verschijnen, daarvoor heb ik een persoonlijk boekje, maar af en toe zal ik wel eens iets posten, waaronder ik ook de link ICC zal zetten. Ik ben heel benieuwd wat me te wachten staat de komende 100 dagen...