donderdag 20 juni 2013

Bijna 5 jaar en de taart voor het feestje in de klas.

We zijn alweer een jaartje verder en over 42 dagen is Tias 5 jaar. Ik denk niet dat zijn klasgenootjes en juf dan naar de klas zullen komen, dus mocht hij vandaag al vieren in de klas.
Tias wou een piratentaart en liefst een met ook een schatkist op. Ik had niet echt inspiratie tot een paar dagen geleden en het is dus een beer (thema knuffels, want hij wil heel graag zijn knuffelbeer meebrengen vrijdag) geworden als piraat verkleed met een grote T erop, omdat hij zo met letters bezig is. Overal ziet hij de letter T en toen ik vanavond vroeg of hij de T had zien staan zei hij: "Neen'. Gelukkig had mama een foto gemaakt en toen herkende hij ze wel. Hij was akkoord met de beer en sprak niet meer over de schatkist. Toch was er eentje, maar die zat in de taart. Hij wist het zelf ook niet. Ik maakte zo'n tulbandtaart en in de opening zat een klein schatkistje. In het kistje zaten gummiebeertjes. Ik legde nog een klein laagje cake boven op de kist, zodat ik nadien de rolfondant er goed kon opplakken.
























(Ondertussen zien jullie ook de laatste T-shirt die ik voor Tias maakte: een ridder-T-shirt, een modelletje uit Ottobre.)

Deze avond kreeg ik een lege doos terug met een leeg schatkistje. Zou dat een goed teken zijn? Zijn kroon was een piratenhoed en die is echt superleuk geworden. t' Ventje was dol-enthousiast. Bedankt, Hilde.






Tias tekent een auto.

Vorige maand bracht ik voor Tias een tekenboekje mee uit de bib. Hoe teken ik allerlei auto's. Dit was zijn eerste resultaat. Ik vind hem super.