zaterdag 14 juli 2012

Voor Noor

Een jurkje dat ik maakte voor ons Nichtje Noor bij de geboorte van haar zusje Aure. 

Foto's sorteren en moois tegenkomen: van baby Aure tot Pippi Langkous

Mijn laptop staat vol foto's en als ik binnenkort plaats wil hebben voor onze vakantiefoto's wordt het tijd dat ik er een aantal versleep naar een andere schijf. Ondertussen kom ik allerlei moois tegen.

Toen we op 6 november bericht kregen dat ons nichtje was geboren had ik nog koekjesdeeg in de frigo en ging ik aan de slag. 









Koekjes en taart voor de verschillende feestjes (thuis met familie en met de vriendjes, op school) voor Luna's 5de verjaardag bijna twee jaar geleden. 









zondag 8 juli 2012

Fabriekske spelen

Ik heb het plezier van de tricotstofjes en de kleurige boordstoffen nu echt ontdekt. Ik probeer ook zo zuinig mogelijk te zijn en maak soms 2 stuks uit 1 lap als ik kan. Ik had dus twee patroontjes uitgetekend voor T-shirts voor Tias en ik had net tekort voor een mouw. Geen nood, ik ben gisteren nog 25 cm stof gaan halen en kon aan de slag. Gisteren heb ik alles geknipt en vandaag kon ik beginnen stikken. Het leuke is dat als het stofjes zijn met verschillende kleuren je ook  kan combineren met verschillende kleuren. Geen enkele T-shirt is dus hetzelfde.
Tias was alvast enthousiast toen na 2 uurtjes stikken zijn 2 nieuwe T-shirts klaar waren. Meer zelfs, hij wilde er meteen eentje dragen.


 De rest van de namiddag was het echt fabriekske spelen. Terwijl Luna aan de computer gekluisterd zat, papa van de ene sport naar de andere zapte en Tias zandlopers ontdekte, maar de zandloper van 30 seconden niet haalde om even te stoppen met babbelen, knipte ik en knipte ik en knipte ik. Resultaat: alles is geknipt en gesorteerd voor nog 5 (!) T-shirtjes voor Luna en geen enkele zal dezelfde zijn. Ondertussen realiseerde ik me dat Freek (mijn broer) en ik vroeger ook van die mouwloze T-shirts droegen en dat alle boordjes een ander kleurtje hadden. Dus niet 1 kleur per T-shirt. Misschien een ideetje voor mijn restjes?