zaterdag 27 januari 2018

Ontspanning in drukke tijden

De voorbije weken waren ontzettend druk: de eerste werkdagen na de de kerstvakantie, examens Italiaans en een project in de startblokken op school. De zon blijft weg en ik merk dat de zin om te wandelen dan ook wegblijft. Als ontspannng is er dan het tekenboekje of een ander leuk blad papier.

Italiaans en wandelen
Twee weken geleden moest ik het weekend echt wel studerend doorbrengen. Een aantal dagen later had ik examen Italiaans en ik moest nog heel wat studeren. Ik had nog een nieuwjaarskaartje gekregen van een collega in een onbeschreven envelop en die kon ik niet zomaar laten liggen. 'Facciamo questo' is een uitdrukking die onze lerares vaak gebruikt en ik vond het wel grappig om die te gebruiken om mijn weekend te omschrijven als ontspanning tussen alle taakjes en het studeren. 


Op zondag kwam de zon nog eens tevoorschijn en toen kon ik me toch niet bedwingen. Ik moest echt wandelen. 😊









Schoolproject
Vorige week startten we op school het interlevensbeschouwelijk V.I.P.-project. Elke leerkracht kiest  V.I.P.'s die gelinkt zijn aan de respectievelijke levensbeschouwingen en de kinderen gaan bij elke leerkracht kennismaken met die persoonlijkheden. Ik had voor mezelf voorgenomen dat ik meer creatitiviteit in mijn lessen wilde en bij dit project kon dat zeker, omwille van de tentoonstelling die we nog zullen organiseren. Pinterest was opnieuw een goede vriend en ik vond dit tasje. Een van mijn lessen gaat over Multatuli en een andere les over Socrates. Ik zou de leerlingen laten een portret tekenen van Socrates met houtskool op basis van een beschrijving uit het boek 'De Wereld van Sofie'. Ik ging op zoek naar geschikt papier en vond oude omslagen van Stad Gent op school. Ik knipte alle randjes open en besloot nadien dat ik die omslagen ook kon gebruiken voor de tasjes. Een boodschappentasje vond ik wel passen bij Multatuli en fair trade. 


Het was even zoeken om het goed te kunnen vouwen en ik maakte ook een tasje voor mijn mama die geopereerd moest worden. 





Verjaardagen
In het digitale tijdperk worden vele verjaardagswensen via allerlei media verstuurd. Daarom hoeven de wensen niet digitaal gemaakt zijn. Als ik tijd en zin heb, kan ik er echt wel een aantal uren aan besteden en dan is het ook echt genieten. Wensen recht uit het hart, al dan niet geïnspireerd door de digitale wereld. Van 💗e gefeliciteerd aan de jarigen. 🎉