woensdag 25 december 2013

Was ik even vergeten

Als ik de foto's  opnieuw bekijk of de populaire berichtjes hiernaast, valt mijn oog op logeerkussens. Ik heb echt niet stil gezeten. Begin november heb ik ook voor het jongste nichtje een logeerkussen gemaakt toen ze voor het eerst kwam slapen. De andere logeerkussens en de link naar de werkwijze stonden al eerder op mijn blog, dus verwijs ik opnieuw naar daar voor meer informatie en toen ik nu met plezier Aure en haar kussen.


Op 1 oktober was het 30 jaar geleden dat Bart Moeyaert zijn eerste boek 'Duet met valse noten' uitkwam. Zo'n 3 jaar later won ik 'Het boek van Niete' en met dat boek is voor mij alles begonnen, toch wat Bart Moeyaert betreft :-). Toen ik met Luna naar de boekenbeurs ging, wilde ik iets meenemen voor zijn schrijversverjaardag. Liefst iets dat ik zelf maakte, maar ook iets symbolisch: het werd dit kleine tasje met geschreven letters en binnenin zat mijn eigen lintmeter als symbool voor een andere wedstrijd, waarbij een vraag moest gesteld worden. Mijn vraag (met hulp van mijn papa - ik was 12) was: "Hoeveel centimeter moet ik vrij houden in mijn boekenkast tot mijn 18de?" 

Kerst- en nieuwjaarscreaties

Het lijkt wel of ik stil heb gezeten op een 'niet zo creatieve stoel', maar soms doe je er iets langer over of is niet alles toonbaar ;-). Ik heb wat cadeautjes gemaakt voor de nichtjes, maar aangezien ze deze pas op nieuwjaar krijgen, kan ik die nog niet tonen. Daar heb ik toch wel langer over gedaan dan verwacht.
Ook de kerstkaart heb ik iets langer uitgesteld dan voorzien, maar ik ben o zo blij met het resultaat. Lang leve pinterest toen ik deze schattige pinguïns tegenkwam. Ik had meteen een idee voor het kerstkaartje. Het aan elkaar plakken van de flessen ging niet zoals op de afbeelding. Ik heb het uiteindelijk met plakband gedaan en na overleg met vriendin Joyce heb ik er met behangerslijm een laagje zijdepapier opgeplakt. Nog een laagje witte acrylverf en dan konden de kindjes ook aan de slag: mutsjes schilderen, stempelen, kleurtjes kiezen voor de pomponnetjes, sjaaltjes, die laatste knippen, ... Super om dat samen met hen te kunnen doen en nadien te pronken met het resultaat. Fotoschoot in pyjama in Tias zijn bed (wat hadden ze een lol) en de wenskaart als resultaat.



















Vorige week heb ik aan mijn mama gevraagd of ik terug een kersttaart kon maken. Het verhaal over de kersttaarten heb ik vorig jaar al eens gedaan en deze keer ging ik wel voor een kerststronk. Tias was al een hele week bezig over rendieren, dus haalde ik mijn inspiratie deels bij hem en een deel via het net.



Nog op de valreep heb ik voor beide kindjes nog iets nieuws gemaakt om op kerstavond aan te doen. Ik doe dat normaal gezien alle jaren, maar ik heb langer dan verwacht aan de geschenkjes van de nichtjes gewerkt.
Luna's rokje is nog iets te wijd, dus dat moet nog een beetje aangepast worden en Tias zei: 'Ik had dat toch al?' Ja, de stof had hij al gezien, maar niet het afgewerkte truitje.

Elfjes voor Luna:
 Kokjes voor Tias: