zaterdag 18 oktober 2014

Smelten

Na Luna's verjaardag vorige zondag zitten we deze week opnieuw volledig in de feeststemming. Gisteren kwamen opa, oma, Els, Joyce, Frank en Eben mee vieren en vandaag komen er een aantal vriendinnetjes slapen.
Voor het familiefeestje is er traditioneel ook taart. Na Tias' feestje had ik mijn lesje geleerd. De kindjes zijn niet zo dol op biscuit, maar wel op de rolfondant. Ik heb voor de bovenste laag van de taart dan appelcake gekozen, omdat ze dat wel lusten en de onderste laag is de traditionele biscuit.
Het nadeel hiervan is dat de cake zwaarder is dan de biscuit en deze laatste een beetje begon door te zakken. Door de mascarpone en het vocht van het fruit begon de rolfondant ook een beetje te smelten, maar laat dat nu het thema van de taart zijn ;-).




zondag 12 oktober 2014

Luna is 9!

Mijn kleine meisje werd vandaag 9! Wat gaat het snel en het is best wel emotioneel ook. Ik keek gisteren naar de foto's van mijn laatste uurtjes met bolle buik en haar eerste uurtjes na de geboorte. Er is ook zoveel gebeurd de laatste tijd waardoor het allemaal nog emotioneler wordt.
Deze voormiddag heb ik in alle rust haar verjaardagstaart gemaakt voor school. De kindjes kwamen pas in de namiddag, dus ik had eens geen avondstress om de taart af te krijgen. Dat was ook al eens leuk. Waarom ik me die stress anders wel bezorg? Omdat ik meestal alleen 's avonds de tijd en de rust vind, maar dan is er ook een klok die zegt dat ik moe word. Vandaag dus eens niet. De inspiratie kwam pas een aantal dagen geleden, hoewel het thema al maanden vast lag: Frozen. Ik ging gisteren tegen al mijn principes in al wat kerstversiering halen, maar eigenlijk is het dus 'sneeuwversiering' en was ik blij dat sommige winkels er echt heel vroeg bij zijn. En ik kan het dus opnieuw gebruiken in de kerstperiode. Super toch!


Morgen is er dus taart op school, veel taart! Net zoals met Ebens taart is ook deze taart een beetje groter uitgevallen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dan is Tias ook gerust dat er nog een stukje over zal zijn voor hem. ;-)



Aanstaande vrijdag is er nog eens taart, in hetzelfde thema, maar ietsje anders voor oma, opa, Els, Joyce en Frank (Eben is nog ietsje pietsje te klein en Freek zal moeten watertanden vanuit Bolivia) en wij zelf natuurlijk. Zaterdag is er Luna's slaapfeestje voor  een paar vriendinnetjes met alles wat niet op is van de dag ervoor en een aangepast Frozenbuffetje als avondmaal.

Luna en Tias kregen allebei een doos als geschenk met een aantal verrassingscadeautjes in. Er zat bij allebei ook iets nieuws in dat ik had gemaakt ter uitbreiding van hun kleerkast ;-). Tias wist er toen helemaal niets van. Luna nadien dus wel, want ze heeft ook de stof mogen kiezen. Met dank aan mijn lerares voor het patroon en de laatste aanwijzingen op het einde van de les. Op die manier kon ik het op tijd afwerken.


Tias zijn Angry Birdstrui die hij in augustus al kreeg.