zaterdag 13 oktober 2012

Luna's zevende verjaardag in de zwaluwklas.

Voor Luna's zevende verjaardag maakte ik een zwaluwtaart voor de klas. Vorig jaar was het nog de pinguïntaart, maar nu zit ze in de zwaluwklas.



zondag 7 oktober 2012

7 dagen voor Luna's 7de verjaardag om 7 uur = taartenslag

Ja ja, Luna wordt AL 7 jaar. Volgende week vrijdag, 12 oktober 2012, om 12 over 2 's nachts wordt mijn kleine meisje 7. Wat wordt ze groot! Nu zou ik een verhaaltje moeten vertellen over voetbal en professoren die data verschuiven en dat kan nogal lang worden. Ik zal het dus proberen kort te houden.
Luna's papa heeft zo'n beetje een vreemde hobby: met een vlagje zwaaien op een voetbal. Hij zegt dat misschien ook over mijn hobby's, maar hij weet slechts 10 dagen op voorhand of hij al dan niet met dat vlagje mag gaan zwaaien in het weekend. Dus wat doen we? Sinds vorig jaar vieren we Luna's verjaardag samen met de oma's opa's, ooms en tantes op vrijdag en dit jaar komt dat toch wel eens goed uit, want 12 oktober 2012 is een vrijdag.  Dat dachten we, want nu komt de professor in het spel. We wisten het al een tijdje. Peter zijn knie is niet wat hij moet zijn en zal moeten geopereerd worden. Helaas kan die professor die dat van plan is om te doen, zijn agenda niet goed plannen en heeft hij de boel al twee keer verplaatst. Ja, echt waar, uiteindelijk naar vrijdag 12 oktober, de dag dat Luna 7 wordt. Dus konden we niets anders dan haar feestje een weekje te vervroegen. 7 dagen voor haar 7de verjaardag om 7u 's avonds werd iedereen verwacht. Ik moest de laatste dagen nog inspiratie zoeken, want Luna wilde een feestje in het teken van paarden, m.a.w. er moest een paard op haar taart staan.
In mijn hoofd zag het menu er zo uit:
- een bischuit met fruit en een paard er boven op.
- een HAVERmouttaart, want dat is een van de eerste taarten die ik zelf bakte en haver en paarden ...
- een tiramisutaart, want die wilde ik in augustus al maken.
Luna en Tias hadden echter de smaak van het cupcake-versieren te pakken en wilden dus ook cupcakejes. Ze zouden ze zelf versieren. Ik had slechts 1 inhoudelijke 'eis': er moest op elk cakeje een paardje staan.
We zouden weer veel te veel taart hebben, maar mijn menu zat dus al in mijn hoofd en was met onuitwisbare inkt geschreven.
De cupcakejes zijn heel mooi geworden. Hier en daar moesten we een beetje helpen met uitrollen en ik heb ook de paardjes uit het malletje gehaald, maar verder vonden ze het heerlijk en was het voor mij ook heel leuk om hen bezig te zien.





















De tiramisutaart was een experiment, maar werd als heel lekker onthaald. Heeeeeel veeeeel mascarpone, maar dat was het recept. Ik wil ze zeker nog maken maar dan zal ze iets lager zijn en dus ook de helft minder mascarpone bevatten.














De biscuit was het gewone recept met een paard erop, zoals gevraagd. Ik vermoed dat het door de voorgaande taart komt dat we nog zoveel biscuit over hadden. Ik heb vandaag de buren getrakteerd op paardenverjaardagstaart.













Van de havermouttaart heb ik geen foto genomen, maar deze werd vooral de dag nadien als heel lekker bevonden als tussendoortje.