donderdag 25 december 2014

Luna als prinses Anna en Tias met zijn dierenbroek.

ICC dag 14, 16, 17:
Heel lang geleden (lees: toch wel een aantal maanden geleden) vroeg Luna of ik de jurk van prinses Anna uit Frozen wou maken voor haar.
Ik had me voorgenomen om dit schooljaar wat meer verkleedkledij te maken, omdat we bij de verhuis ook de verkleedkoffer hadden gedeeld, maar alles wat ik zelf maakte, was al bijna te klein en de rest liet ik achter. Luna's vraag kwam dus goed uit. Ik zocht patroontjes die ik kon gebruiken en overlegde met mijn lerares van de naailes. Het ging toch veel moeilijker dan ik dacht. Borduren op nicky velours bleek een ramp te zijn. Ik  heb het voorpand 3x opnieuw geknipt en de laatste maal besloot ik flockfolie te gebruiken. De originele versiering gebruikte ik als basis om een gestyleerde versie te maken uit flockfolie. Ik herinner me nog die dinsdagavond in de les. Op het gemakje tekenen, knippen en strijken. Meer heb ik die avond niet gedaan. Toen ik eenmaal wist dat de jurk niet zou af zijn voor Luna's verjaardag en we daar allebei vrede mee hadden, was ik meer op mijn gemak. Beetje per beetje zonder veel stress werkte ik verder.
De kortste dag van het jaar, 21 december, werd intensief benut. Eerst om Luna's jurk af te werken en daarna om nog aan een dierenbroek te beginnen voor Tias. Ik vertelde vorige week nog in de avondles dat het het eerste jaar zou zijn dat ik voor de kindjes niet iets nieuws had gemaakt voor de feestdagen, maar niets is minder waar. Eergisteren heb ik Tias zijn broek ook nog afgewerkt en Luna kon haar prinsessenjurk aandoen op kerstavond :-).
De nickyvelours van de top en het
goudkleurig biaislint komen uit mijn
favoriete stoffenwinkeltje: De Stoffenkamer.
Tevens ook de hemel der biaislinten en paspels ;-).
De stof voor de rok kocht ik in de sleepstraat,
eigenlijk hopend dat er ook voering was
met onderaan een borduursel.


Ook dit babyribfluweel komt uit de Stoffenkamer. 



De kindjes vroegen me een hele tijd geleden al of ik al wist hoe de kersttaart er zou uitzien. Dat wist ik toen nog niet en uiteindelijk was er geen kersttaart zoals vorig jaar en het jaar voordien, omdat er al een ander dessert was voorzien. Om de kindjes toch een beetje tegemoet te komen, heb ik samen met hen cupcakes gebakken en versierd. 4 kleurtjes op tafel en enkel figuurtjes die met de winter en kerst te maken hadden.