donderdag 5 juli 2012

T-shirts voor nu en onderhemdjes voor later

De creatieve zomer kan beginnen. Ik heb voor Luna en Tias al een paar mouwloze T-shirts gemaakt. Hopelijk komen er nog genoeg warme dagen en nadien kunnen ze ze nog als onderhemdje dragen. Luna heeft ook nog een wolken-T-shirt en ik heb nog stof over...



Mia's draak

Mijn lieve collega Mia heeft haar laatste werkdag erop zitten. Op onze school eindigde deze met een toonmoment met dansjes, liedjes, geschenkjes en traantjes. Aangezien we willen dat ze nog eens terugkomt, kreeg ze twee grote symbolische sleutels als teken dat ze altijd welkom is. Maar zonder sleutelhanger vindt ze haar sleutels misschien niet meer terug :-). Vandaar deze mooie (al zeg ik het zelf) grote draak, want het kleine draakje dat nu aan haar schoolsleutels hing, zou te klein zijn. 


maandag 2 juli 2012

Tias is bijna 4 jaar

Vorige week maandag vierde Tias zijn verjaardag in de klas. Hij wilde eerst de kabouters van Studio 100 op zijn taart, maar mama zag dat niet echt zitten zo in de laatste week van het schooljaar. Aangezien Noran de turnaap van papa die week meeging naar school als aanloop voor de allerlaatste turnles van het schooljaar, stelde ik voor of Noran ook op de taart mocht staan. 
Tias vraagt nu wel wanneer hij dan die kaboutertaart krijgt ;-). 

zondag 1 juli 2012

Van kleine boleo tot glitterjurk

Onlangs maakte ik voor Luna een kleine boleo (met dank aan Liesbeth voor de inspiratie). In februari kocht ik stofjes op de stoffenbeurs (http://creatieveduizendpoot.blogspot.be/2012/02/stoffenspektakel.html) en nu is bijna alles ermee gemaakt. Met de rest van de stof maakte ik ook nog een rokje voor Luna (foto volgt), maar dat moet eerst nog een beetje aangepast worden. Ik moet enkel nog mijn Italiaans tafelkleed maken, nadat ik eerst een grote boleo maakte. (http://creatieveduizendpoot.blogspot.be/2012/03/de-italiaanse-boleo.html)





















Voor de foute party van Q-music maakte ik samen met mijn collega voor het eerst sinds lang nog eens een kledingstuk voor mezelf. Ik enk wel dat het de laatste keer is dat het met opgenaaide pailletjes is. Amai dat deed pijn.