dinsdag 21 mei 2013

Van logeerkussen tot waar is die zon, want ik maak shortjes.

De eerste maandag na de paasvakantie kwam Luna thuis met het verhaal dat ze binnenkort met de klas op school zou slapen. Ze zag dat helemaal niet zitten, omdat ze de laatste tijd zo moeilijk slaapt en ze had schrik dat ze weer uren zou wakker liggen. Ik begreep haar wel en we hebben echt een aantal gesprekken gehad en overwogen wat het beste was en vooral afgewogen wat ze allemaal zou missen. Luna wilde niets missen, maar het slapen zag ze niet zitten. We hadden nog 3 weken om eraan te wennen en uiteindelijk werd het een meevaller.
Om haar toch een beetje extra te steunen wilde ik haar graag iets geven. Ik dacht aan wat ik eens las op de blog van mamasha en wilde Luna ook een logeerkussen maken. Mamasha verwees al naar de werkomschrijving op de blog van Polkadotjes en ik ging daar ook mee aan de slag. Ik koos niet voor een opbergvak voor een boek en maakte het lint zelf met een reep van de stof. De reep is 12 cm breed zonder naad en in het midden plooide ik hem dubbel. Ik zag dat hij iets te breed was op Luna's schouder, maar onderaan was het draagvlak toch nog belangrijk. Op de plaats waar het lint dubbel is gevouwen maakte ik een knoopsgat en achteraan op het kussen zette ik een knoop. Op die manier kan het lint vastgemaakt worden voor het slapen en hoef ik me geen zorgen te maken over woelige kinderen en linten ronde de hals, ...
Toen Luna veertien dagen geleden op school bleef slapen, mocht Tias mee naar De Stoffenkamer om zelf een stofje uit te kiezen voor een eigen logeerkussen. Voor nichtje Noor kozen we leeuwen, omdat dat het wederkerend dier is op haar tekeningen en ze al een aantal jaren de leeuw als 'dierenidool' (zie ook de leeuwentaartjes) heeft.
Klaar om bij oma te gaan logeren. Het kussen van Noor gaat mee op de foto voor de show ;-).
Deze stof kocht ik bij Bambiblauw.


Stof: De stoffenkamer
Stof: De stoffenkamer
Ik maakte tijdens het verlengd weekend deze twee shortjes voor Tias. Jammer dat hij ze nog niet kan dragen, want het lijkt weer alsmaar kouder te worden.
Stof: De stoffenkamer
Stof: De stoffenkamer