zondag 14 december 2014

Cadeautjestijd

Dag 7 van van mijn ICC: mooie cadeautjes inpakken. In de Libelle van 4 december stond er een artikel over geschenkjes. Wat me opviel was het volgende:
"Doe een inspanning. Ook al zijn we dolblij met iets van ons zelfgeschreven lijstje, we zijn nog blijer als de gever wat moeite heeft gedaan voor ons geschenk. Die 'opoffering' kan financieel zijn, maar ook moeite of tijd gevraagd hebben. Voor wie er warmpjes inzit, is een duur cadeau kopen geen inspanning, dus dat is volgens Pine (professor psychologie) niet het belangrijkste criterium. Het is vooral het nemen van tijd voor het uitzoeken, kopen en presenteren van een geschenk dat ons charmeert. Conclusie: ook al koop je snelsnel iets (goedkoops) van een voorgekauwd lijstje, doe ten minste de moeite om het mooi in te pakken."

Mijn geschenkjes komen niet allemaal van een lijstje. Ik vind het leuk om het juiste cadeautje te zoeken en te kopen en uit een lijstje kan je ook nog steeds kiezen wat jou het best ligt om als cadeau te geven. Ik heb zonet de eerste geschenkjes ingepakt en ik koos voor goud en zilver als inpakpapier. Het vloekt misschien een beetje, maar mijn oog viel ook op het feit dat de kerstaccessoires de mooie kerstkleuren hebben die toevallig ook de kleuren zijn van mijn o zo favoriete Italië: groen, wit en rood. Dus hier en daar krijgt het goud en zilver een Italiaanskleurig kerstaccessoire.