zondag 23 februari 2014

Update met van alles was

Tijd voor een update. Mijn leventje ziet er sinds kort een beetje anders uit, maar ik durf te hopen dat ik binnenkort opnieuw volop creatief kan zijn en me kan storten op heel veel leuke hobby's. Ondertussen wil ik toch nog even een update geven van de laatste creatieve uitspattingen al dan niet van mij of als begeleiding.

Naar jaarlijkse gewoonte maakte ik voor mijn nichtjes Noor en Aure een nieuwjaarscadeautje.
Marie, de dochter van vriendin Véronique wilde al lang eens zelf een taart decoreren. Ze kreeg een workshop ten huize Sara Willems cadeau waar ik haar verschillende technieken toonde en ze zelf aan de slag kon gaan. Voor haar mama was het soms een beetje moeilijk, want het was in de eerste plaats Marie haar taart. Zij mocht beslissen hoe ze eruit zou gaan zien. 


Ik wilde voor Luna een warme trui maken om op GWP te gaan. Hij was helaas niet op tijd af, maar ik vind hem wel mooi geworden. Luna koos de voering voor de kap. Ze had niet beter kunnen kiezen. 


Samen met Joyce volgden Luna, Tias en ik een workshop stempels maken. De kindjes begonnen er met volle moed aan. Tias had een beetje meer begeleiding nodig, maar Luna ging echt aan de slag eenmaal ze de uitleg had gekregen. Het was heerlijk om haar zo bezig te zien. Ik hoor wel van haar juf dat ze creatief is, maar thuis zie ik dat niet zo. Nu kon ik haar eens echt bezig zien. Ze koos haar kleuren, maakte proefafdrukjes, echte afdrukken, probeerde van alles uit. Ik kreeg heimwee naar mijn tekenacademietijd in Oudenaarde. Ik ben blij dat ik al mijn knutselmateriaal nog heb. Van zodra alles terug gesorteerd is, mag Luna eens kijken wat ik allemaal heb en dan mag ze haar creativiteit ook eens laten gaan.




 Tias zijn eerste tekening als oefening voor zijn stempel: een uil en een perenboom.

 Uiteindelijk tekende hij op zijn stempel 3 appelbomen op elkaar die afgedrukt vooral hele mooie geometrische figuren tonen.











Zijn tweede stempel: kindjes in de sneeuw. Mooi toch die eenvoud van een kindertekening. 
Even tussendoor: mijn stempelafdruk. 


 Luna's stempel. Ze wist meteen dat ze iets met de zee zou doen en welke kleuren ze daarvoor zou gebruiken. Ze koos een ander onderwerp voor haar tweede stempel, zodat ze ook eens andere kleuren kon gebruiken als achtergrond op haar kaart.