zondag 12 april 2015

Riebedebie op vakantie

Op een bepaald moment wordt het allemaal even te veel. Waar je dacht dat je alles mooi op een rijtje had, blijkt dat plots toch even tegen te vallen en merk je dat aan van alles en nog wat.
Wat heb ik nog gedaan de laatste maanden? Niet zoveel of in ieder geval veel minder dan ik gewoon ben. Ik had gewoon geen zin om creatief te zijn en dan was er ook nog het lichaam dat hier en daar op de sukkel was. 
Tot ik plots een mailtje kreeg en dacht: "Waarom niet? Waarom zou ik tijdens de paasvakantie niet gewoon even weg gaan? Mijn vriendinnen met kindjes zijn ook net weg op het moment dat de kinjes bij me zijn. Het is in ieder geval veel beter dan hier op het appartement te zitten en het zou echt wel eens deugd doen." Zeker toen de dokter zei: "Ontspannen!" wist ik wat ik moest doen. Boeken!
Als je dan de weerberichten begint te volgen, lijkt het er alleen maar beter op te worden en begin je je plots af te vragen of de kindjes nog in hun lente- / zomerkleertjes kunnen. Ze weten nog niet dat we morgen weggaan, maar ik moest wel al de koffers pakken. 
Als de nood het hoogst is, moet je stikken. Stofjes die al een tijdje liggen te wachten, worden boven gehaald en voor andere doeleinden gebruikt dan de oorspronkelijke. Laat ons hopen dat alles past en wij volop van de eerste warme lentedagen kunnen genieten, want morgen zijn we riebedebie op vakantie!